auto-waarde-checkenDe dagwaarde van de auto berekenen kan eenvoudig via deze website. De dagwaarde van de auto kun je namelijk berekenen door de auto te laten taxeren. Zodoende krijg je een bedrag te horen wat de auto waard is en wat hij oplevert wanneer je hem verkoopt. Dit is erg handig wanneer je van plan bent je auto te verkopen.

Er zijn verschillende manieren om achter een verkoopprijs te komen maar een aantal manieren geven je een verkeerd beeld. Hier gaan we dieper op in. Even als voorbeeld kun je een populaire advertentiesite nemen. De vraagprijzen die er op staan zijn in 85% van de gevallen niet de daadwerkelijke prijs die men ook voor de auto krijgt. In de praktijk wordt er vaak nog onderhandelt en laat de verkoper de kans tot verkopen niet aan zich voorbij gaan.

Geen kosten maken

Uiteindelijk wil je ook weten wat je voor de auto terug krijgt en waarvoor je hem ook direct kunt verkopen. Wij Nederlanders willen alles het liefst gratis en dus geen kosten maken. Zelf je auto op een advertentiesite neerzetten kost al geld en als we dat kunnen voorkomen dan doen we dat graag. Via deze website kun je gratis je auto laten taxeren. Dit werkt heel eenvoudig. Je vult het kenteken van de auto in en de computer zoekt alle gegevens er automatisch bij. Deze gegevens worden ingevuld en je hebt meteen een duidelijk overzicht. Zelf kun je nog informatie opgeven over de uiterlijke en technische staat van de auto. Dit heeft uiteraard invloed op de prijs.

Gratis aanmelden

dagwaardeNa de aanmelding welke overigens gratis is, wordt de auto (anoniem) voorgelegd aan meer dan 5000 aangesloten autobedrijven welke ieder RDW erkend zijn. Elk bedrijf kan meebieden en het hoogste bod wordt na 24 uur kenbaar gemaakt. Hierdoor weet je exact wat de auto waard is. Dit proces is gratis wat we ook wel een dagwaarde berekening of auto taxatie noemen. Het hoogste bod is tevens de prijs waarvoor je de auto gegarandeerd kunt verkopen. Als particulier betaal je niets en ga je ook geen verplichtingen aan. Het bod dat het autobedrijf uitbrengt is 3 dagen geldig. Je kunt dus gedurende deze tijd gebruik maken van het voorstel en de auto dus ook gegarandeerd verkopen voor de genoemde prijs. Verkopen is niet verplicht en zo blijft het een gratis en vrijblijvende taxatie. Zodoende weet je precies wat de dagwaarde is van je auto.