U gaat de auto verkopen? Wij helpen u in enkele eenvoudig stappen uw auto klaar te maken.

 

auto verkopenStap 1 : Auto leeg halen

Haal alles uit de auto. Mensen laten vaak persoonlijke bezittingen achter in de auto welke de nieuwe eigenaar dan weer vind. Controleer de portieren, de armsteun vakjes, het dashboardkastje, onder de stoelen en de kofferbak.

Gooi afval weg zodat je de auto schoon kunt opleveren.

 

Stap 2 : Is alles compleet

Bij de auto horen autosleutels, onderhoudsboekjes, de gebruiksaanwijzing en vaak ook een reservewiel met de daarbij horende gereedschapsset. Ook een apk keuringsbewijs en de onderhoudsnota’s horen bij de auto. Deze kunnen voor de volgende eigenaar heel handig zijn.

 

Stap 3 : Zijn alle papieren in bezit voor de auto verkoop

Om de auto te verkopen heb je het kentekenbewijs nodig. Het kentekenbewijs, ook wel bekend als autopapieren, bestaat uit 3 delen: deel 1A, deel 1B en deel 2. Je hebt dus een tenaamstelling, een voertuiggegevens document en het overschrijvingsbewijs. In principe heb je ze alle 3 nodig om de auto te kunnen verkopen. Mis je een van de delen dan kun je de gehele set opnieuw aanvragen bij de RDW. De set kun je via internet aanvragen en kost ongeveer 31,50 euro. Binnen 3 werkdagen komen de papieren binnen waarna de auto verkocht kan worden.

weten-wat-auto-echt-waard

auto stofzuigenStap 4 : Auto schoonmaken (bij particuliere auto verkoop)

Maak de auto aan de buitenkant schoon door hem te wassen. Bespaar tijd en energie door naar een wasstraat te gaan. De auto wordt schoner en dit is beter voor het milieu dan de auto met de hand wassen voor de deur.

 

Stap 5 : Auto stofzuigen (bij particuliere auto verkoop)

Haal de automatten als eerst uit de auto en klop ze uit. Stofzuig vervolgens de gehele auto inclusief de kofferbak. Verwijder ook de boomblaadjes in het luchtrooster onder de motorkap.

 

Stap 6: Interieur reinigen (bij particuliere auto verkoop)

Neem een emmer met sop en reinig de auto aan de binnenkant. Gebruik niet te veel zeep omdat dit eerder vlekken kan achterlaten. De auto gaat hier lekker van ruiken. Gebruik voor kunststof delen een cockpit reiniger of cleaner. Deze geeft extra glans aan uw interieur. Gebruik dit middel niet op het stuur omdat deze glad kan worden waardoor men grip verliest.

Hang een geur-verfrisser in de auto zodat de auto lekker fris blijft ruiken.

 

Stap 7 : Wielen laten stralen (bij particuliere auto verkoop)

velgen reinigenStalen velgen zijn roestvrij te krijgen met een pannenspons (staalwol). Gerbruik voor lichtmetalen velgen een ontvetter of velgenreiniger. Als de velgen weer mooi schoon zijn dan zijn de banden aan de beurt.
De autobanden kunnen hier mooie diepe zwarte kleur weer terug krijgen met een middel genaamd bandenzwart. Dit middel is bij de autospeciaalzaak te verkrijgen. Dit brengt u op de banden aan in enkele minuten. De auto krijgt hierdoor een nieuwere uitstraling.

 

Stap 8 : Ramen / ruiten reinigen

Maak tenslotte de ramen goed schoon met een pluisvrije doek. Ramen kunnen met glassex worden gereinigd waardoor ze weer mooi helder worden. Omdat een auto veel ruitoppervlak heeft is het belangrijk deze mooi schoon te krijgen. Dit geeft de auto een betere uitstraling. Indien de voorruit verweerd is of moeilijk is schoon te krijgen door vuil en aanslag dan kan deze gereinigd worden met een ‘glass polish’.

 

Stap 9 : Reinigen onder de motorkap

motorblok reinigenDe meeste mensen gaan toch even onder de motorkap kijken of de auto er daar ook zo netjes uitziet. Neem rustig de tijd om smeer en vet te verwijderen wat in het zicht zit. Gebruik hiervoor een ontvetter. Kom alleen maar aan metalen en kunststof delen. Gebruik weinig tot geen water onder de motorkap om problemen te voorkomen. Indien de motor van de auto kort daarvoor heeft gedraaid dan kan het zijn dat er onderdelen zijn die nog warm/heet zijn. Pas hiermee dus op.

 

Stap 10: De auto verkopen

De autoverkopen kan op verschillende manieren. Een van de beste manieren om snel je auto zonder veel gedoe te verkopen is via een online autoveiling. Wij hebben een van de beste autoveiling systemen die er zijn te vinden op internet. Het voordeel is dat je GRATIS en VRIJBLIJVEND een bod ontvangt op de auto waarvoor hij ook echt verkocht kan worden. Je zit nergens aan vast en als je hem wilt verkopen kan dat binnen 1 dag!

Omdat er veel RDW erkende bedrijven bij ons aangesloten zijn is de verkoop niet alleen veilig maar komt er altijd een gegarandeerd goed bod uit de veiling. Bedrijven kunnen elkaar namelijk overbieden waardoor de prijs omhoog klimt. Alle merken en type auto’s kunnen en mogen worden aangeboden. Ook als de kilometerstand hoog is of als er schade of gebreken in het spel zijn. Ook in deze gevallen krijgt u een goede prijs.

Wacht niet langer en verkoop gratis vandaag nog uw auto. Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast. Klik op de onderstaande banner om naar onze website te gaan.