Er bestaand meerdere waarde taxaties voor de auto. Er is bijvoorbeeld een waarde taxatie voor de verzekering die gebruikt wordt bij aanrijdingen en schades. In dit geval wordt ook de schade getaxeerd. De verzekering kijk dan wat het schadebedrag is en wat de dagwaarde is van de auto. Een verzekering zal in principe niet meer dan de dagwaarde uitkeren. De verzekering keert alleen uit indien er een all-risk verzekering is afgesloten of wanneer de tegenpartij de schade heeft veroorzaakt.

In geval van diefstal kijkt de verzekering naar de dagwaarde van de auto. In sommige gevallen kun je de auto speciaal laten verzekeren waarbij er een speciaal taxatie rapport opgemaakt wordt. Een oldtimer kan bijvoorbeeld speciaal worden verzekerd. Niet elke oldtimer ziet er even goed uit en is even veel waard daarom kan er een taxatie rapport opgemaakt worden.

Een andere vorm van taxatie is bij het verkopen van een auto. Om een indicatie te krijgen van wat een auto waard is kun je een taxatie (waardebepaling) opvragen. De taxatie wordt gebaseerd op merk, type, kilometerstand, technische staat, schades en gebreken. Ook speelt de populariteit een rol welke een variabele factor genoemd kan worden. Het weer, brandstofprijzen, een trend en de economie kunnen allemaal een rol hierin spelen.

weten-wat-auto-echt-waard

In de zomer zijn cabrio’s populair en zijn op dat moment meer geld waard. Kleine auto’s zijn bij hoge brandstofprijzen en bij slechte economische omstandigheden populair omdat ze minder kosten dan grote auto’s. Zodra witte auto’s weer uit zijn zal de waarde hiervan weer dalen. Allemaal factoren die dus variabel zijn.

 

Gratis online taxatie voor de auto

Tegenwoordig is het ook mogelijk om online een taxatie bedrag voor de auto te krijgen. De taxatie wordt via een autoveiling dan verricht door RDW erkende dealers en Bovag garages welke kijk hebben op de markt. Deze partijen kunnen een bod uitbrengen op de auto welke gezien kan worden als waardebepaling bij de verkoop. Het mooie is dat het vrijblijvend is en als het bedrag voor u interessant is dan kun je de auto verkopen voor het genoemde taxatie bedrag. Je krijgt gegarandeerd de prijs die afkomstig is uit de online autoveiling. De RDW erkende dealers en Bovag garages kunnen ook heel goed inschatten wat de eventuele herstelkosten kunnen zijn om schades en gebreken te herstellen. Zij berekenen dit door de inkoopprijs te nemen van de manuren en de materialen. Het voordeel is dat er hierdoor een hoger bod wordt gedaan.

rdw en bovag auto met deuk gratis taxatie